Saksinostimet

Saksinostimet

Saksinostimet

 

Saksinostimet on korvaamaton apuväline kuormien nostamiseen ja siirtämiseen teollisuudessa, varastoissa yms. kohteissa. Saksinostimen valinta riippuu ennen kaikkea laitteen käyttötarkoituksesta ja käyttöolosuhteista.
Kineman saksinostinten “sakset” on valmistettu U-palkista, rullat sijaitsevat palkin keskellä. Tämä ratkaisu takaa saksinostimen vankkuuden eli nostin ei heilu. Nostinten hydrauliikka on varustettu alku- ja loppujarrutuksella. Kaikilla sylintereillä on ylimmäinen rajakytkin. Myös tämän ansiosta nostimen käyttö on turvallinen.
Saksinostimissa käytetään parhaita mahdollisia turvalaitteita. Esimerkiksi turvakehykset, “dead man” ohjaus, turvapysäytin, turvaventtiilit, jotka välttävät epätasaisen laskeutumisen tai suojaavat hydrauliletkun särkymiseltä. Kineman saksinostimet on varustettu korkealaatuisella hydrauliikalla ja sähköjärjestelmillä. Kaikki saksilavat, nostovoimasta ym. parametreista riippumatta, valmistetaan korkeita standardi-, toimintavarmuus-, ergonomia- ja laatuvaatimuksia noudattaen.
 
 
Nostimien rakenne
 
Kaikkia Kineman saksinostimia voidaan liittää eri vakiolaitteisiin, joka parantaa nostimien toimintavarmuutta, kestokykyä ja turvallisuutta:
 1. Kompaktimoottori läpikuultavalla öljysäiliöllä helpottaa öljytason tarkastusta. Vakiolaitteisiin kuuluvat ylivuotoventtiili, tarkastusventtiili ja varoventtiili. Imupumppu ja palautussuodattimet ovat asennettu öljysäiliöön, joka vähentää melua. Koko järjestelmä on roiske- ja kosteussuojattu. 
 2. Teräslaatikkorakenteiset “saksijalat” varmistavat parhaan sivusuuntaisen pysyvyyden. Suuret laakerit kaikissa liikkuvissa osissa alentavat laakereiden kuormitusta. Laakereissa on voitelunipat, jotka nostavat laakereiden käyttöikää. 
 3. Konetyöstetyt saksipalkit varmistavat tasaisen ja tarkan liikkeen.
 4. Alumiiniset turvalamellit eliminoivat vika- ja onnettomuusriskejä. 
 5. Moottorin turvaluokka on IP55.
 6. Sylintereissä on jarrutoiminto, joka estää vibraation. Kaikissa sylintereissä on varoventtiilit, jotka välittömästi pysäyttävät saksinostimen hydroletkun rikkoutumisen tapauksessa eivätkä anna sen liikkua alaspäin. 
 7. Haarukkamuotoinen rullapidin nostaa käyttöikää ja estää vinokuormauksia. 
 8. Ylimmäiset rajakytkimet mahdollistavat nostokorkeuden säädön. 
 9. Turvapalkit varmistavat huoltotoimien turvallisuuden. 
 10. Säädettävä öljyvirtausventtiili takaa tasaisen laskeutumisen myös kuormitustilassa. 
 11. Nopeasti vaihdettavat akselit ja läpimenot helpottavat huoltoa. 
 12. CE- merkitty.
 
Lisälaitteet
 
Vakiolaitteiden lisäksi saksinostinta on mahdollista varustaa monilla lisälaitteilla, jotka lisäävät käsittelymukavuutta, turvallisuutta ja laajentavat käyttömahdollisuuksia.
 1. Pyörillä varustettu alusvaunu. Saksinostimen asentaminen pyörille muuttaa sitä siirrettäväksi ja helposti käsiteltäväksi apuvälineeksi. Tämän lisäksi kaksiin pyöriin on mahdollista asentaa jarrut, jotka pitävät nostinta paikallaan.
 2. Kiskovaunu. Kiskoilla liikkumiseksi tarjotaan reunoilla varustettuja pyöriä. Perusmalli on työnnettävä, mutta on mahdollista lisätä myös moottori.
 3. Poisvierimisen suoja estää kuormalavan putoamisen.
 4. Ramppi lastauksen helpottamiseksi. Rampin lisääminen on tehokas tapa korvata saksinostimen ja maapinnan välinen korkeusero. Tavallisesti asennetaan nostimen sivuun.
 5. Pyöreä kääntöpöytä helpottaa saksinostimelle asennettujen tavaroiden kääntämisen.
 6. Suorakaidemuotoinen kääntöpöytä helpottaa saksinostimelle asennettujen tavaroiden kääntämisen. Lisää saksinostimen korkeutta 45 mm verran.
 7. Mekaaniset turvapultit – painavien taakkojen siirron yhteydessä yläasennossa olevalta saksinostimen pöydältä tarvitaan mekaanisia turvapultteja.
 8. Kuormalavan kehys – ROCLA tyyppisellä nosturilla siirrettävä aluslava, joka helpottaa saksinostimen siirtoa.
 9. Sivukaiteet – 1100 mm korkuiset yhdessä 150 mm korkuisten puikkojen tyhjien pesäsuojien kanssa.
 10. Porttikehyksellä varustetut sivukaiteet – tarvitsevat yläasennossa 2 m tilaa.
 11. Itselukkiutuva saranoilla varustettu jalkaportti helpottaa saksinostimen käyttöä.
 12. Kallistettava pöytä – hydraulisesti käytettävä kallistettava pöytä turvaportilla.
 13. Korkeutta seuraava järjestelmä – fotosähköisellä valosäteellä saksinostimen korkeutta seuraava laite.
 14. Rullapöytä – kuljetintyyppinen (on mahdollista varustaa hiha- tai ketjukäytöllä). Sopii käytettäväksi eritasapintaisissa kuljetinjärjestelmissä.
 15. Pöydän alle asennettava palje- ja ketjuverho. Suojaa saksinostinta pölyltä ja epäpuhtauksilta sekä lisää turvallisuutta. Paljeverhoa on mahdollista asentaa myös tuulisuojana ulko-olosuhteissa olevalle saksinostimelle. Ketjuverhoa voidaan asentaa saksinostimen alapuolelle, jolloin se estää pääsyä saksilaitteeseen ja muihin liikkuviin osiin.
 
Nostimien tyypit
 
Yksisaksiset nostimet
 
Yksisaksisten nostimien sarja on tarkoitettu työpaikkojen monipuolisen käyttöön. Yksisaksiset nostimet ovat käytetyimpiä nostopöytiä koko Euroopassa. Nostimen nostokorkeus on 0,5 m … 2,5 m ja pöydän pituus 800 mm … 6000 mm.
Yksisaksisia nostimia on 60 eri mallia, jotka eroavat toisistaan mittojen, nostokorkeuden, pöydän mittojen ym. parametrien perusteella. On mahdollista valmistaa myös käyttäjän tarkkojen tarpeiden ja toiveiden mukaisia saksinostimia.
 
Kaksisaksiset nostimet
 
Nämä nostimet ovat tarkoitettu hyvin pitkien ja painavien esineiden käsittelyyn. Kaksilla vierekkäin sijaitsevilla saksilla varustettu nostin on tähän tarkoitukseen paras ratkaisu. Suuri ja pitkä pöytä on yksisaksisiin nostimiin verrattuna kestävämpi ja sen liikkeet ovat tasaisempia.
 
Matalarakenteiset nostimet
 
Tämä on uusi, matalarakenteinen teräslaatikkorakenteinen saksinostinten sarja, joka edustaa uuden sukupolven nostolaitteita, joilla on parempi pysyvyys ja tasaisemmat liikkeet. Ala-asentoon asennettuina nämä nostopöydät vievät erittäin vähän tilaa. Niitä voidaan asentaa suoraan maapintaan, jolloin pöydän upottaminen asennussyvennykseen ei ole välttämätöntä. Huolto- ja voitelutarpeet ovat erittäin pieniä. Saksinostimia on kahta mallia: tavallisella pöydällä ja U-muotoisella pöydällä, joille kuormalavoja voidaan nostaa suoraan ROCLA tyyppisiltä varastonostureilta.
 
Kuormaukseen tarkoitetut saksinostimet
 
Tavallisesti tällaisia saksinostimia käytetään ulko-olosuhteissa, usein mm vaikeissa ulko-olosuhteissa. Kuormaukseen tarkoitetut saksinostimet on mitoitettu toimimaan kuumissa ja kylmissä olosuhteissa, sateessa ja tuulessa, kuraisessa ympäristössä sekä jatkuvaa käyttöä varten. Näitä saksinostimia on monta eri mallia.
 
Nostimet korkeita nostoja varten
 
Tällaiset saksinostimet pystyvät täyttämään hissin, työlavan tai tavaran kuormaukseen tarkoitetun lavan toiminnot. Saksinostinta käytetään ahtaissa paikoissa, joissa tavaraa on nostettavaa suurelle korkeudelle, kuten kaupat, varastot yms. 
Esimerkiksi: jos pöydän pituus on 3000 mm, sen suurin nostokorkeus yksisaksisissa malleissa on 2000 mm, kaksisaksisissa malleissa – 4000 mm. 

 

saksinostimet
saksinostimet
saksinostimet
saksinostimet
saksinostimet
saksinostimet
saksinostimet
created by mediamarket